Waarom een RVS fles?

Waarom een RVS fles?

1) Weggooi waterfelsjes zijn milieuvervuilend. Een herbruikbare waterfles helpt de enorme stapel plastic afval in onze zeeën te verminderen. Roestvrij staal is 100% recyclebaar!

2) Aluminium flessen zijn ook geen goede keuze, omdat aluminium niet gezond is in onze voeding. Daarom zit een beschermlaagje in de flessen. Behalve wat er misschien in deze beschermlagje zit (BPA?!) rakt deze lag regematig beschadigt bij het schoon maken of als de fles valt. Food grade RVS 304 is BPA vrij, veilig en niet-toxisch. RVS heeft absoluut geen coatings nodig en is minder energie verbruikend dan aluminium!

3) Een ECOtanka van RVS kan je makkelijk schoon maken - een fles met een brede opening waardoor je er met een afwasborstel goed in kunt om het schoon te maken. Flessen die niet gekluerd zijn, maar volledig van RVS zijn, kun je ook in de vaatwasser stoppen. De flessen met  kleur kunnen dat niet en die zal je dus even goed met de hand af moeten wassen.

4) Houdbaarheid van water: Water is onder de juiste omstandigheden erg lang houdbaar. Dit komt omdat water geen stoffen bevat die kunnen bederven. Er ontstaan pas bacteriën wanneer het water in aanraking komt met organisch materiaal zoals speeksel. Een flesje water wat je in de winkel koopt en in de koelkast bewaard kan jarenlang goed blijven. Vul je zelf een schoon flesje met kraanwater dan is het gekoeld ongeveer een week houdbaar. Een gekocht waterflesje mag in de koelkast lang houdbaar zijn, dit geldt echter niet als je het bijvoorbeeld dagenlang in een warme auto laat liggen. Wanneer water warm wordt vermeerderen eventueel schadelijke bacteriën zich, en het drinken van het water kan dan schadelijk zijn voor mensen met een zwak immuunsysteem.

5) Waarom hebben waterflessen dan een THT? Nu: niet het water heeft het THT, maar het plastic van de flesjes. Na verloop van tijd lekt een plastic flesje chemicaliën in het water en het krijgt een plastic nasmaak. Plastic is foto-afbreekbaar wat betekent dat het afbreekt bij blootstelling aan UV-stralen. Dat flesje wat je dagenlang in je warme auto hebt liggen kun je dus beter weggooien.